Äventyret väntar

Den klarar 50 graders lutning med full last och har en nyutvecklad och kraftfull V6:a. Nya Volkswagen Amarok är redo för både krävande arbetsdagar och upptäcktsfärder ut i vildmarken.

– Med Amarok kan du verkligen vidga dina vyer, säger Dan Andersson på Volkswagen Transportbilar.

Annons

Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Läs mer på Volkswagen Transportbilar
M

ed nya Amarok har Volkswagen höjt ribban för vad du kan förvänta dig av ett transportfordon. Tack vare en kombination av den senaste generationen V6-motorer från Volkswagen och en utvecklad terrängförmåga har Amarok svårslagna prestanda och en imponerande on- och off-roadkapacitet – redo för äventyr.

Amarok är redo för hårda arbetsdagar och äventyr.

Det är den andra generationen av Amarok som nu har börjat säljas i Sverige.

–  Amarok har fått många fans världen över tack vare sin mångsidighet – det är en bil som fungerar både i företagets vardag och för att göra en avstickare ut i vildmarken när man vill koppla av, säger Dan Andersson, marknadschef på Volkswagen Transportbilar.

Nya kraftfulla V6-motorerna

Med de nya kraftfulla V6-motorerna, uppdaterad design och bekvämlighet jämförbar med en personbil i premiumklassen sätter Amarok press på konkurrenterna.

Du sitter bekvämt i nya Amarok.

***

A

marok har tidigare kallats arbetshäst och tittar man under huven är det tydligt att Volkswagen satsat stort på att öka den redan omtalade arbetsförmågan. Amarok är utrustad med en robust och pålitlig V6 turbodiesel med 3,0 liters cylindervolym – den kraftigaste varianten på 224 hästkrafter. Snittförbrukning ligger mellan 0,74 – 0,78 l/mil och koldioxidutsläpp ligger på 195 – 206 g/km beroende på bilens utrustning.

Med högre markfrigång hanterar Amarok hur usla vägar som helst Dan Andersson, marknadschef på Volkswagen Transportbilar
V6 turbodiesel med 3,0 liters cylindervolym.

Den sexcylindriga motorn producerar sitt maximala vridmoment redan vid 1500 varv/min, vilket ger dig kraft vid låga varvtal. I den kraftigaste motorvarianten är 550 Nm det maximala vridmomentet, vilket är 130 Nm högre än den tidigare modellen. Dessutom har den kraftigaste motorn en boost-funktion vilket höjer effekten med ca 20 hk och vridmomentet med ca 15 Nm. Det innebär att Amarok kommer att kunna leverera i alla situationer.

Amaroks lastförmåga är också maxad – på flaket finns plats för 2,52 kvadratmeter last och en Europa-pall ryms på bredden. Amaroks dragkapacitet är upp till 3,5 ton.

***

Klarar de tuffaste lutningarna

När arbetsveckan går mot sitt slut är Amarok redo för vad du än känner för.

Fakta
Volkswagen Amarok Aventura
Motor: V6 turbodiesel med 3,0 liters cylindervolym.
Antal hästkrafter: 224.
Vridmoment: 550 Nm.
Kraftöverföring: Fyrhjulsdrift, 8-stegad automat.
0–100 km/h: 7,9 sekunder
Lastförmåga: Ett drygt ton
Dragkapacitet: 3,5 ton.
Längd x Bredd x Höjd: 5 321 x 2 228 x 1 834 mm.

–  Med högre markfrigång hanterar Amarok hur usla vägar som helst och den breda hjulbasen i Amarok erbjuder exceptionell stabilitet, säger Dan Andersson.

D

en står stadig även i 50 graders lutning och klarar de tuffaste lutningarna med last upp till 1 ton – perfekt om du skulle glömma att lasta av jobbutrustningen innan du åker ut i skogen.

Lera eller snömodd hanteras med fördel av Amaroks 4MOTION med permanent fyrhjulsdrift. Senare kommer den även med inkopplingsbar fyrhjulsdrift och lågväxel.

För en extra nivå av säkerhet är Amarok utrustad med offroad ABS. När du bromsar på löst underlag låser bromsarna med ett större intervall som märkbart reducerar bromssträckan.

K

ombinationen av en 8-stegad automatisk växellåda och permanent 4MOTION fyrhjulsdrift ger en kraftfull körupplevelse och gör nya Amarok till en pålitlig partner både på vägen och ute i terrängen.

Som sagt: Äventyret väntar. Vad väntar du på?

Autodesk VRED Professional 2015 SR1-SP5

Autodesk VRED Professional 2015 SR1-SP5

Annons

Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Läs mer på Volkswagen Transportbilar